Uniform

Bij een echte scout hoort natuurlijk een uniform. Hieronder vind je uitleg over wat er tot ons uniform hoort en waar je de items kan verkrijgen.

• Hemd: als eerste hoort een scoutshemd tot het uniform. Hierop hang je het jaarteken, takkenteken, belofteteken… (deze krijg je van de leiding). Je kan deze kopen in de Hopper voor €36,50. Hemd is pas verplicht vanaf de Jokaz.
  • Rok of broek: tijdens de vergaderingen wordt verwacht dat elk lid een beige of groene rok/ broek draagt. Deze zijn te koop in de Hopper. (Korte broek = €33, lange broek = €40, rok = €40)
  • Das: elke scoutsgroep heeft een unieke das om elkaar te herkennen. Deze kan je kopen bij de groepsleiding op zondag voor of na de vergadering voor €15. (Momenteel zijn deze uit stok, maar ze zullen over een 6-tal weken terug aangevuld zijn).
  • Kokaz T-shirt: wij verkopen prachtige blauwe T-shirts die het uniform helemaal compleet maakt. Deze kan je kopen bij de groepsleiding op zondag voor of na de vergadering voor €15.
  • Kokaz trui: ook voor als het koud is hebben wij de perfecte oplossing. Onze warme donkerblauwe trui kan zeker niet ontbreken in je kledingkast. Deze kan je kopen bij de groepsleiding op zondag voor of na de vergadering voor €30.

Jaarthema

Met het jaarthema DAS Goesting kiezen we ervoor om stil te staan bij de drijvende kracht achter scouting en achter ons eigen engagement. Wat motiveert ons? Waarom ga ik naar de scouts? Waarom blijf ik naar de scouts gaan? Door hierover na te denken en dit bespreekbaar te maken geven we een boost aan onze motivatie.