Uniform

Bij een echte scout hoort natuurlijk een uniform. Hieronder vind je uitleg over wat er tot ons uniform hoort en waar je de items kan verkrijgen.

  • Hemd: als eerste hoort een scoutshemd tot het uniform. Hierop hang je het jaarteken, takkenteken, belofteteken… (deze krijg je van de leiding). Je kan deze kopen in de Hopper voor €36,50. Hemd is pas verplicht vanaf de Jokaz.
  • Rok of broek: tijdens de vergaderingen wordt verwacht dat elk lid een beige of groene rok/ broek draagt. Deze zijn te koop in de Hopper. (Korte broek = €33, lange broek = €40, rok = €40)
  • Das: elke scoutsgroep heeft een unieke das om elkaar te herkennen. Deze kan je kopen bij de groepsleiding op zondag voor of na de vergadering voor €15. (Momenteel zijn deze uit stok, maar ze zullen over een 6-tal weken terug aangevuld zijn).
  • Kokaz T-shirt: wij verkopen prachtige blauwe T-shirts die het uniform helemaal compleet maakt. Deze kan je kopen bij de groepsleiding op zondag voor of na de vergadering voor €15.
  • Kokaz trui: ook voor als het koud is hebben wij de perfecte oplossing. Onze warme donkerblauwe trui kan zeker niet ontbreken in je kledingkast. Deze kan je kopen bij de groepsleiding op zondag voor of na de vergadering voor €30.

Jaarthema

Speelstek, reuzeplek!

Scouts en gidsen spelen altijd en overal: binnen, buiten, op het water, in het bos, op het plein, alles daartussen of ver daarvandaan. Geen vierkante centimeter op ons pad naar ontdekking en ontwikkeling laten wij onbespeeld.

Tegenwoordig staat onze wereldwijde speeltuin regelmatig onder druk. Maar we zouden geen gidsen en scouts zijn als we de handen niet uit de mouwen van ons hemd zouden steken. Opkomen voor onze omgeving en onze scouteske thuis, dat kunnen we, met groot plezier en kleine daden.

Zo maken we van elke plek een speelstek!

Leave a Comment