Scouts Kokaz – 26ste Sint-Joris


 

SCOUTS KOKAZ

Scouts 26ste Sint-Joris Kokaz is een gemengde scouts in Kontich Kazerne. Onze enthousiaste leidingsploeg verwelkomt elke zondagnamiddag zo’n 120 jongens en meisjes tussen 6 en 17 jaar. Onze lokalen zijn rustig gelegen naast een speelbos in Duffelshoek 126, achter het voetbalterrein van VK Kontich.

Doorheen het jaar organiseren we tal van leuke activiteiten om iedereen dichter bij elkaar te brengen. Zo is er in september onze Pasta Basta, in november de Quiz, in maart onze Streekbierenavond en in april onze Derailed-fuif.

In juli gaan alle takken op kamp. De Kapoenen en Kawelpen slapen in lokalen, de Jokaz in echte indianen tippi’s. De Jonggivers en Givers slapen in tenten en koken op houtvuur.

Zin gekregen in een scoutsavontuur bij Scouts Kokaz?

Kijk dan zeker eens rond op onze website of neem contact op met de groepsleiding voor meer info.

Scouts Kokaz, da’s samen groeien!

Info: groepsleiding@scoutskokaz.be

Kommende evenement: PASTA BASTA

Op zaterdag 16 september organiseren we naar jaarlijkse gewoonte de Pasta Basta! We willen jullie dan ook heel graag uitnodigen om gezellig een lekker bord spaghetti te komen eten en zo samen het nieuwe scoutsjaar goed in te zetten.
Om 14u worden alle leden verwacht. De leiding zal samen met hen de dag al spelend starten zodat ze tegen etenstijd zeker genoeg honger hebben.
Tussen 17u en 18u starten we de Pasta Basta met een aperitief.
Vanaf 18u kan je tot 20u smullen van de heerlijke pasta.
Ook voorzien we dit jaar een Takeaway, deze zal tussen 17u en 18u plaatsvinden.
Rond 21u zal het kampvuur aangestoken worden en zal ook dit jaar Club Recup (https://www.facebook.com/ClubRecupBand/) zorgen voor livemuziek om de avond gezellig verder te zetten.
 
De inschrijflink: https://forms.gle/swVunuUEMaApRaF4A
De inschrijvingen zijn open tot en met zondag 10 september.

 

Takken

Jonggivers

Jonggivers (12 – 14 jaar) trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje. In vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattekwaad tot leuker! Jonggivers krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei […] Read more

Givers

  Givers krijgen een ruimere kijk op de wereld. Ze kunnen zich voorstellen dat het anders kan. Op basis van allerlei weetjes en invloeden bedenken ze een eigen visie en een eigen identiteit.En denken, dat kunnen givers. Denkend richten ze hun aandacht op zichzelf. Vaak zodanig dat ze denken dat anderen met hetzelfde bezig zijn als zij. Ze verlangen naar […] Read more