Scouts Kokaz in tijden van Corona

VERGADERINGEN

Wij hebben als groep besloten geen vergaderingen meer te laten doorgaan dit scouts jaar. Momenteel ligt alles stil tot 8 juni. Daarna zit de leidingsploeg in de examens en willen we alle vrije tijd optimaal kunnen spenderen aan het organiseren van het kamp.

KAMP

Zoals jullie weten heeft de Overheid besloten dat jeugdkampen mogen plaatsvinden deze zomer! Joepie!!!
Nu zijn we al sinds vrijdag aan het denken hoe wij de bubbels, regels en richtlijnen kunnen implementeren naar ons groepskamp 2020 toe.
Dit was eventjes zoeken, maar we hebben een plan momenteel, dat we graag met jullie delen!Allemaal vrij kort op de bal en heel wat denkwerk later hebben we besloten dat we in 3 volledig gescheiden bubbels de kampen zullen doorbrengen.
De bubbels lopen maximum tot 50 personen op, niet meer.
Dit zorgt voor de volgende verdeling:
1. Kapoenen en Kawelpen: bubbel 1
2. Jokaz en Jonggivers: bubbel 2
3. Givers: bubbel 3

De inschrijvingen voor het kamp openen vanavond. Om voor de bubbels alles nog goed in orde te kunnen brengen, zal deze link afgesloten worden over 1 week (11 juni). Gelieve de link allemaal zo snel mogelijk in te vullen, dan kunnen wij verder met het organiseren van het kamp. De inschrijving verloopt via volgend google formulier: https://forms.gle/aZag2B9DiiXzFDK28

TROOPER

Wij hebben als groep een account aangemaakt op Trooper! Dit is een organisatie die ervoor zorgt dat je gratis een vereniging kan steunen. Dit kan doordat verschillende webshops een percentage van jouw aankoop doorstorten naar onze vereniging zonder dat jij hier extra voor moet betalen. Onze Trooper pagina kan je vinden achter volgende link: trooper.be/scoutskokaz

Hoe gaat dit in zijn werk? Op de webpagina https://trooper.be/hoe-troopen kan je meer informatie vinden over hoe het werkt. Het komt er op neer dat je (1) ofwel steeds via de trooperpagina naar een webshop gaat, of (2) je dowload de Trooper Bot op je computer (https://trooper.be/trooperbot). Deze zal dan automatisch verschijnen op de webpagina van een webshop die aangesloten is bij Trooper. Je moet hem dan nog even activeren voor je aankoop door op het icoontje te klikken. Op deze manier steun je zonder al te veel moeite de scouts.

Gebruik dus vanaf nu zeker Trooper bij je aankopen via een webshop en steun op deze manier je favoriete vereniging: Scouts Kokaz uiteraard!

Als er nog vragen zijn mogen jullie altijd een mailtje sturen naar groepsleiding@scoutskokaz.be

SCOUTS KOKAZ

Scouts 26ste Sint-Joris Kokaz is een gemengde scouts in Kontich Kazerne. Onze enthousiaste leidingsploeg verwelkomt elke zondagnamiddag zo’n 120 jongens en meisjes tussen 6 en 17 jaar. Onze lokalen zijn rustig gelegen naast een speelbos in Duffelshoek 126, achter het voetbalterrein van VK Kontich.

Doorheen het jaar organiseren we tal van leuke activiteiten om iedereen dichter bij elkaar te brengen. Zo is er in september onze Pasta Basta, in november de Quiz, in maart onze Streekbierenavond en in april onze Derailed-fuif.

In juli gaan alle takken op kamp. De Kapoenen en Kawelpen slapen in lokalen, de Jokaz in echte indianen tippi’s. De Jonggivers en Givers slapen in tenten en koken op houtvuur.

Zin gekregen in een scoutsavontuur bij Scouts Kokaz?

Kijk dan zeker eens rond op onze website of neem contact op met de groepsleiding voor meer info.

Scouts Kokaz, da’s samen groeien!
Info: groepsleiding@scoutskokaz.be

Takken